Contact: rolda@rolda.org | 410-353-5505
Find us on

Ingen hund förtjänar ett blödande hjärta!

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

  • 1234126348 1234126348
  • 573-0502 573-0502
  • info@rolda.se info@rolda.se
  • Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige
Nedre Trädgårdsgatan 28
Karlskoga 69141
Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

Varför just ROLDA Sverige?

Vi stödjer ROLDA i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp ROLDA Sverige på sociala medier!
Gilla och dela vår sida!
Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#ROLDAsverige #ROLDAdogs #givehope

Dela

250 kr. täcker en behandling för parasiter såsom hjärtmask. Tänk att vi har inte en hund utan 600 hundar att behandla, månad efter månad (speciellt under sommaren är det viktigt som veterinären rekommenderar oss) vi har helt enkelt inte råd med detta men vi kan inte låta våra hundar insjukna.

Ingen hund förtjänar ett blödande hjärta!

250 kr. täcker en behandling för parasiter såsom hjärtmask. Tänk att vi har inte en hund utan 600 hundar att behandla, månad efter månad (speciellt under sommaren är det viktigt som veterinären rekommenderar oss) vi har helt enkelt inte råd med detta men vi kan inte låta våra hundar insjukna.

Snälla donera 250 kr eller så mycket du kan avvara.

Somrarna är sköna för oss på ett sätt för vi slipper slåss mot snödrivor och kyla, vi behöver inte oroa oss för att dem hemlösa hundarna kommer frysa ihjäl men med sommaren kommer andra problem. På sommaren har vi hundar som är uttorkade och lider av värmeslag. (Det är ett kritiskt tillstånd för äldre hundar, valpar och hundar med hudåkommor) Att förebygga innan problem är ett faktum är alltid enklast och mest effektivt.

För en hund med hjärtmask kan en behandling kosta upp till 15-20.000 men att vaccinera innan dess kan vi behandla 50 hundar för samma summa! Det sorgliga är att dem tidiga tecknen för hjärtmask syns knappt. Med ett enkelt snap test syns det direkt om en hund har hjärtmask eller inte. Och ett test kostar detsamma som ett vaccin 250 kr. För att förhindra hjärtmask och andra sjukdomar orsakade av parasiter behöver vi hög kvalitativa medel, det är inte för att vi vill slösa med era donerade pengar utan för att om vi använder produkter med hög kvalité får vi snabbt och bra resultat. Våra hundar har redan lidit enormt innan dem kom i våran vård och nu förtjänar dem det bästa!

Tack vare din hjälp, kan vi vara ett steg före!

Pågrund av donationer som ges av dig jan vi investera i förebyggande medel som håller våra hundar friska och lyckliga i allra största mån. Att förebygga är alltid det mest säkra och effektiva! När en hund får en smittsam sjukdom i ett stort hägn son vårt som är överfullt är det panik! Du kan lätt förstå varför: om det inte hade funnits medel att förebygga dessa åkommor så hade alla våra hundar varit utsatta för smitta. Även med förebyggande medel är hundar med lågt immunförsvar utsatta. Därför har vi ett karantänområde men även det kostar pengar att sköta och det är egentligen en kostnad vi helt enkelt inte har råd med.

Till slut handlar det om att hundarnas välmående är det viktigaste. Dessa hundar har blivit räddade från soptunnor, från industriområden där dem letade mat och med vår vård har dem lärt sig att lita på och uppskatta människor igen. Dessa hundar är bara ett steg ifrån att hitta ett hem. Vi kan inte svika dem. Vi kan inte låta dem bli utsatta för smitta!

När Gold, en underbar ung blandras av labrador fick chans till ett nytt liv i Sverige så förväntade vi oss aldrig ett dåligt svar på snabbtestet. Gold betedde sig utmärkt och såg frisk ut, ingen kunde se att han var sjuk. Resultatet var så dåligt så vi upprepade testet. Vi kunde bara inte acceptera domen. Jag hade så svårt att titta in i Golds ögon och säga farväl men det var något jag var tvungen att göra. Han hade hjärtmask” kommer Dana Costin ihåg, grundare av ROLDA.

Efter obduktionen visade veterinären bilder på Golds hjärta som var full av mask. Han hade fått avsluta sitt liv i plågor och med andnöd och till slut hade hans hjärta kollapsat om vi inte hade valt att avsluta hans liv då. Minnena från Gold lever vidare men hans fall är inte det enda, tyvärr fanns det en annan hund som hette Burma som hade ett lovande hem i Tyskland som det med visade sig ha hjärtmask. Hon var med tvungen att bli avlivad.

Sandmyggorna sprider sjukdomar som hjärtmask, från en sjuk till frisk hund. Med donationer kan vi investera i myggmedel som verkar utanför hundarnas härbärge. Detta är ännu ett förebyggande medel som kostar pengar men är nödvändigt för hundarnas säkerhet.
Hjärtmask är bara en av många sjukdomar som kan ske av parasiter. Parasiter är boven i flera sjukdomar som skördar hundars liv. Vissa av dessa sjukdomar kan smitta människor. ROLDA är seriös och ansvarsfull som avsätter tid och medel för att hålla hundarna friska och säkra även fast det är svårare och dyrare än det låter.

Vi har inte ett par hundra hundar. Vi tar hand om 600 hundar som alla är räddade från misär från dem rumänska gatorna. Varje kostnad får man ta gånger med 600. Förutom mat behövs det förebyggande medicinska medel varje månad som alla hägn behöver för att vara ansvarsfulla. Det är vår stolthet att vi än kan rack vare er! Och pågrund av er kommer vi förhoppningsvis kunna fortsätta för så länge det behövs.

Donera 250 kronor eller så mycket du kan avvara till våra 600 hundar hos ROLDA:

Tillsammans kan vi förhindra hjärtmask och öka chanserna för en hund att adopteras ut. Jag kommer fortfarande ihåg Gold och Burmas ögon när jag sa farväl till dem. Alla dessa ögonblick är en mardröm för mig. Tack vare dig behöver jag inte återuppleva den igen eller iallafall inte inom det närmaste. Tack vare dig är du en del av lösningen på att mina drömmar blir verklighet.”
Tillägger Dana Costin grundare av ROLDA

Related content

ROLDA Founder trip to Ukraine August 2023
September 11, 2023

ROLDA Founder trip to Ukraine August 2023

I got two NP’s during my trip to Ukraine. Can you guess which one I took back with me home? There are a few reasons why I decided to visit Ukraine: I got the feeling that our international supporters were getting bored with this subject, sometimes get skeptical, and many living in West Europe are ... Ingen hund förtjänar ett blödande hjärta!

Read more 10 minutes read
ROLDA President’s Message May 2023
June 21, 2023

ROLDA President’s Message May 2023

ROLDA Sverige was founded in 2014 by Lisa, and a group of volunteers dedicated to helping homeless animals live better. The main goals of this association are to help ROLDA Romania: fundraise to keep our shelters functional and rehome dogs from our shelters in Sweden.

Read more 5 minutes read
The story of Doina
June 15, 2023

The story of Doina

Even though Doina was someone’s pet, she was never given a name. It was us who named her Doina when her family brought her to us after their other dog (who is more than twice her size) bit off her left eye.

Read more 1 minute read
The history of ROLDA large shelter read details
June 15, 2023

The history of ROLDA large shelter read details

In 2004, ROLDA became aware of a horror scenario unfolding on our doorstep. A local steel mill, owned by one of Britain’s and the world’s richest men, Lakshmi Mittal, had become an involuntary home to countless stray dogs desperately seeking shelter and food.

Read more 6 minutes read
I survived these mighty mites!
May 5, 2023

I survived these mighty mites!

Alien survived a horrible infestation of fleas and ticks. Today, he is living at our ROLDA sanctuary happily waiting to be adopted. Alien was found by ROLDA rescuers in early spring, already completely covered with fleas and ticks.

Read more 3 minutes read