logo_se

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

Swish_Logo

1234126348

bankgirot logo

573-0502

paypal logo

info@rolda.se

Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige

Nedre Trädgårdsgatan 28

Karlskoga 69141

Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

facebook
instagram

Varför just Rolda Sverige?

Vi stödjer Rolda i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp Rolda Sverige på sociala medier!

Gilla och dela vår sida!

Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#roldasverige #roldadogs #givehope

Följ oss på Instagram

Att ge när tiden rinner ut

Det sägs att när vi står öga mot öga inför döden är vi alla jämnlikar, men under våran livstid har vi egna val, skapar egna värderingar som vi skyddar och håller fast vid.

Under min livstid har jag valt att hjälpa djuren, lyckligtvis är jag inte ensam i detta. Många människor runt om i världen tror på ROLDA och vad mitt team gör.

Jag har fått förmånen att rädda skadade, döende hundar och hjälpa dem att få ett helt nytt liv. Jag är tacksam att kunna berätta dessa hundars historia så ni ska förstå situationen för djuren i Rumänien och för er att kunna ta del av detta om ni så önskar.

Idag är det en annorlunda berättelse jag vill dela med er. Denna handlar inte om en hund utan om en människa. Jag har oändligt många hund historier jag kan berätta för er, men att finna EN historia att berätta om en människa är ovanligare. Eftersom det är så ovanligt vill jag nu berätta om Liselotte.

Liselotte läste om ROLDA på internet då hon följde ROLDA Sveriges facebook sida. Genom åren läste hon om hur svenska voluntärer från ROLDA regelbundet åker och besöker vårat hägn i Rumänien, hon såg bilder om de lyckligt adopterade ROLDA hundar som blivit adopterade av svenska familjer.

I tystnad läste hon om allt vi gör , grät och log tillsammans med oss andra.

Hon kunde inte själv adoptera en roldahund och hon hade en stor anledning till detta. Hon visste nämligen att hennes tid på jorden snart kommit till sitt slut men hennes hjärta och sinne var alltid starkt sammanbundet med djur från hela världen. En dag kontaktade Liselotte våran svenska ROLDA huvudansvarige chef Lisa och erbjöd att skänka en oerhört betydande penga gåva, tillräckligt stor summa för att kunna ersätta alla gamla hundsängar med nya förbättrade sängar och även ge förebyggande vaccin behandlingar till våra hundar.

Hennes generösa gåva gjorde Liselotte till en ROLDA topp donator och vi ville skicka henne en överrasknings gåva för att visa våran tacksamhet för hennes viktiga stöd till oss. Sorgligt nog levde hon inte tillräckligt länge för att få denna symboliska tacksamhets gåva. Hon hann inte få se hundarnas sängar färdigmonterade och klara eller att få känna glädjen att se hundarna leka glada och skyddade från den kalla bittra kylan. Men kanske från platsen hon nu befinner sig på ser hon förhoppningsvis allt detta ändå. Ofta, efter att någon har gått vidare (förutom våra närmaste) glömmer vi dem med tiden. Kanske är just detta ett sätt att skydda oss mot just det som vi inte kan påverka, döden.

Varje gång jag ser alla hund sängarna så kommer jag att minnas Liselotte, personen jag aldrig mött i person men som bidrog med en så otroligt viktig gåva till hundra tals av våra ROLDA hundar och varje gång kommer jag att minnas. Jag kommer att tacka mina hundar för att de påminner mig att vara tacksam.

Att rädda djur är ett arbete som aldrig upphör, det pågår dygnet runt och kräver min hjälp och även din hjälp. Du måste vara en av de människor som inte vrider bort huvudet för att slippa se. Du vänder oss inte ryggen. Hjälp mig att säga till mina fyrbenta vänner: Du är inte ensam!

Liselottes berättelse kan förändra oss alla och påverka våra livsval. Under våran livstid, om vi har turen att ha råd, kan vi göra värden till en bättre plats. Liselotte visste hur hon bäst ville fördela sina intäkter i slutet, att hjälpa ROLDA hundar, delfiner, apor etc.

I livets slut, när alla materiella ägodelar som finns runt omkring oss inte längre har en betydelse finns endast kvar det som vi vill kämpa för, vad vi sanningsenligt tror på och känner passion för. Jag måste fråga mig själv hur denna världen skulle se ut om det fanns fler människor som Liselotte.

Om en av just dina prioriteter ligger i att hjälpa en roldahund finns valet att antingen skänka en penga donation idag för de hundar som idag behöver det eller investera i våra hundars framtid i att få vara i säkerhet.

Besök våran sida https://legacy.rolda.org/sweden/ välj ditt land från meny listan och läs hur just du kan inkludera ROLDA i ditt testamente.

Vi anser att alla hundar förtjänar en chans