logo_se

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

Swish_Logo

1234126348

bankgirot logo

573-0502

paypal logo

info@rolda.se

Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige

Nedre Trädgårdsgatan 28

Karlskoga 69141

Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

facebook
instagram

Varför just Rolda Sverige?

Vi stödjer Rolda i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp Rolda Sverige på sociala medier!

Gilla och dela vår sida!

Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#roldasverige #roldadogs #givehope

Följ oss på Instagram

Det sägs att när någon är i behov av en riktig vän sänder Gud honom en hund.Oavsett era olika tro, oavsett vem det nu än är som ser till att en hund kommer in i ditt liv, vi kan alla hålla med om att hunden är människans bästa vän.

Men vem ska bli en hund till Piciu? Du kan bli hans bästa vän?

Varje vecka får du rörande uppdateringar, ibland dagligen. Även om jag önskar han inte var i den situation att vi behövde uppdatera hans situation. Vi önskar att vi inte hade en rörande berättelse om honom alls.

Hans berättelser är en av få som faktiskt lämnat mig utan ord. Och jag har sett och varit med om mycket.

Piciu hade en familj, en fattig man och hans fru som bodde i en liten by i Smardan. En natt försökte hunden Piciu att hoppa över parets metall staket men fastnade med huvudet ner. Ju mer han försökte befria sig själv, ju djupare blev hans skador. Både bak benen blev illa skadade och frambenen helt förstörda. Piciu förlorade en stor mängd blod och tyvärr finns inga blod förråd i Galati stad.

På morgonen efter många timmar att ha hängt så här upp och ner hittades han av ägaren nästan helt död.

Människor har olika sätt att visa kärlek på. Många outbildade bybor hade slängt denna hund i soporna men hans ägare skyndade sig till veterinären och denna fullvuxna man höll sin lilla späda nästan döda hund i sina armar, gråtandes och bedjande att veterinären skulle rädda hundens liv som han inte hade råd att betala för.

Piciu är en underbar hund som behöver alla böner och lyckoönskningar han kan få för att överleva detta och få ett ok liv efter detta. 3 av hans 4 ben är helt förstörda men veterinären kunde inte ta bort alla 3. Han amputerade ett av frambenen som var värst illa skadat utan chans att fixas. Hans bakben kan kanske läkas sakta även om han inte kommer att kunna gå normalt på ett tag.

Nu är det viktigast att hans kropp klarar att kämpa och tillfriskna efter att förlorat så mycket blod, att ha genomgått en amputering och alla problem han redan har.

Han är inte heller vaccinerad så vi måste vara extra försiktiga så att hans svaga immunsystem inte får en sjukdom han inte har skydd för (som tex valpsjuka).

Snälla ge Piciu en gåva så han kan få bästa möjliga veterinärs behandling!

Låt oss tillsammans försöka få Piciu tillbaka på tassarna igen!

Vi anser att alla hundar förtjänar en chans