logo_se

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

Swish_Logo

1234126348

bankgirot logo

573-0502

paypal logo

info@rolda.se

Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige

Nedre Trädgårdsgatan 28

Karlskoga 69141

Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

facebook
instagram

Varför just Rolda Sverige?

Vi stödjer Rolda i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp Rolda Sverige på sociala medier!

Gilla och dela vår sida!

Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#roldasverige #roldadogs #givehope

Följ oss på Instagram

ROLDA fick precis en Oscar

“Jag känner mindre smärta när jag ser dig”. Det verkar vara Oscars ord när han är runt människor. Smärtan som djuren uthärdar slutar aldrig tyvärr.

Det är Lördag och jag tog en paus från skrivandet av en rapport för att öppna min facebook då jag såg bilden av en liten boll av hår fyllde rutan på min dator. Han försökte få uppmärksamhet hos en person på en parkeringsplats. Han är alldeles för ung för att förstå faran av hur nära han var alla långtradare på vägen.

Han var så fokuserad att nå den personen som stannat bilen på parkeringen. Innan hon fick chans att försvinna, likasom alla andra som tidigare vänt honom ryggen till, lämnad ensam och hungrig i kylan. Han önskar kunna röra sig snabbare och springa fortare som andra normala valpar kan men det går inte i hans fall. Han kan bara använda tre ben för att gå, då han håller upp 4e benet i luften gör det mindre ont.

Den här dagen när vi på ROLDA hämtade Oscar var det Vasile’s lediga dag.

Eftersom djurens smärta inte får ett uppehåll slutar inte heller vi att hjälpa. Vasile skyndade i sin bil och körde 90 km från Galati till Tulcea.

Där mötte han upp med underbara tjejen Ema som sett Oscar på parkerings platsen och körde sedan med denna lilla hårboll tillbaka till Galati.

För att kunna utföra denna räddnings aktion behövde vårat team korsa Danube floden två gånger, köra tre timmar och nu möta veterinärs kostnaderna som kommer att tillöka. Oscar kommer att spendera natten på veterinärs kliniken och kommer under morgondagen att undersökas av samma vet som räddade Maias ben tidigare.

Vi hoppas tillsammans kunna förändra Oscars liv. Jag vet inte om alla kan få en Oscar men just denna Lördag, Tack vare Ema från Tulcea och tack till Vasile, fick nu ROLDA en Oscar.

Vi anser att alla hundar förtjänar en chans