Hjelp oss å forhindre at hjemløse hunder dør av sult! Signér vår underskriftkampanje to for å overbevise en multibillionær stålgigant til å overholde løftet han gav oss!

10010 have signed

Stopp hundemishandling i Romania.

Bli med i bevegelsen vår idag!

Arcelor Mittal, hvis styreleder og adm.dir, Lakshmi Mittal bor i London og eier og drifter en enorm stålfabrikk i Galati. Fabrikken rant over av løshunder.

Enkelte av fabrikkens ansatte forgiftet hunder, for å bli kvitt problemet. I 2007, etter å ha blitt avslørt i media, gikk fabrikkens ledelse med på å samarbeide med ROLDA. I tillegg til å betale oss for å ta oss av hunder funnet på fabrikkens tomt, lovet de også å sponse oss med ett moderne shelter og skikkelig infrastruktur; vann, avløp og elektrisitet.

Samarbeidet fungerte. På bare 6 år ble andelen løshunder redusert med 90%. Vi reddet og tok inn så mange hunder vi kunne, og endte lidelsene for de vi ikke klarte å redde, på en human måte. Archelor Mittal nøt godt av den positive pr’en.

Men så begynte ting å gå feil vei. Stålfabrikken holdt ikke løftet om å bygge den lovede veterinærklinikken i shelteret, noe som resulterte i at hundrevis av svært syke hunder måtte ta den lange reisen til dyrlegen. Alle lovede investeringer, og betalinger av vedlikehokdsregninger stoppet opp. Hunder lever nå i under tilfredsstillende forhold, og det er en risiko for at både de, våre frivillige og besøkende kan bli syke av infeksjoner pga.dårlige sanitærforhold (kloakk.)

På toppen av det hele har Mr.Mittals firma redusert de regelmessige bidragene med 40%.
Disse bidragene skulle gått til å betale for generele kostnader knyttet til omsorgen for hundene våre. For å få det vi er lovet, har ROLDA måttet gå rettens vei, og sloss på vegne av alle hundene vi har reddet. Denne rettslige kampen er unødvendig. Mr.Mittal har makten til å gå imellom og stoppe denne meningsløse sløsingen med tid, penger og energi!
Alt vi ønsker, er rettferdighet, og pengene vi ble lovet. For ett firma med ett globalt overskudd på 1.8 milliard (ca 14 milliarder norske kroner) amerikanske dollar (2016), så er dette en dråpe i havet! Spesielt med tanke på at Mr. Mittals personlige formue er pånærmere 20 milliarder amerikanske dollar (ca 140 milliarder norske kroner.)

Vær så snill; gi de hjemløse hundene i Galati en stemme.