logo_se

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

Swish_Logo

1234126348

bankgirot logo

573-0502

paypal logo

info@rolda.se

Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige

Nedre Trädgårdsgatan 28

Karlskoga 69141

Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

facebook
instagram

Varför just Rolda Sverige?

Vi stödjer Rolda i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp Rolda Sverige på sociala medier!

Gilla och dela vår sida!

Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#roldasverige #roldadogs #givehope

Följ oss på Instagram

Hjälp ROLDA att rädda hundar som Ellie

Varje gång vi räddar en ny hund funderar vi på var hon eller han kommer ifrån så att vi kan förstå dem bättre.

När Delu tog in Ellie till hägnet så har vi bara dessa fakta: En bybo som älskar djur ringde Delu och åkte för att hämta Ellie. Ellie och, en mix med chow, Bunga delade bur när de kom till hägnet. Personen som ringde Delu berättade att hon hittade både Ellie och Bunga mitt i vägen. Hon nämnde lite kort att Ellie haltade.

Det är uppenbart för oss att Ellie har bott hos någon. Hon har blivit övergiven men vi vet inte varför. Hon måste ha blivit påkörd av något för ett tag sedan pga att hon har en gammal obehandlad fraktur som hon inte har fått vård för. Det är förkrossande men detta är verkligheten; många hemlösa hundar lever med smärta, med en fraktur som läker naturligt men inte som den borde. Den hamnar i fel position som orsakar att de haltar plus att förmodligen så har hon smärta och har ådragit sig mer hälsoproblem allt eftersom tiden gått.

Ellie är en liten förtjusande flicka som, olyckligtvis, har lärt sig hur det är att vara en hemlös hund. Efter att ha sett henne haltandes vi insåg att det måste vara något allvarligt fel och skyndade oss till veterinären. Efter en noggrann kontroll och röntgen insåg de att denna gamla skada måste rättas till och detta kan bara göras genom en operation. Eftersom det är en gammal skada kan vi inte säga att det kommer att bli bra och går det bra så kommer det att vara en lång rehabilitering. Det enda som betyder något är att hon slipper denna smärta. Men värsta scenariot är att hennes ben måste amputeras.. men vi måste behålla hoppet och veterinären kommer att göra allt i hans makt för att rädda hennes ben, låta henne slippa all denna smärta hon genomlidit och få henne att gå normalt igen.

Det är sorgligt att tänka att på bara ett ögonblick kan livet förändras så dramatiskt; från tiden när hon hade ett hem till att förändras till att hon hamnade på gatan, blivit påkörd, skadad, halta och att ha en ständig smärta.

Tack vare alla ROLDA följare så kan Ellies värsta mardröm vara ett minne blott. Du kan hjälpa Ellie genom att:

Donera en liten gåva – hjälpa Ellie genom att bidra med hjälp till hennes medicinska vård.

Dela hennes historia med andra djurvänner

Dela med WhatsApp

Dela på social medier med vänner, speciellt vår Facebook sida.

Mer följare betyder mer hjälp och i dessa kritiska tider, när våra ekonomiska bekymmer är som störst så är också våra behov som störst när fler hundar behöver hjälp med b.l.a. akuta veterinär kostnader, medicinska kostnader, mat etc så är det såklart lättare om vi har fler följare och fler bidragsgivare.

Inget i livet är enkelt. Inte för Ellie och inte för oss. Vårt mål är att arbeta hårt, att stå inför svårigheter men låta mirakel ske för hundar såsom Ellie.

Du, vår kära ROLDA följare, är delaktig i varje steg vi gör för att förändra framtiden för varje hund och vi kan inte nog tacka er för er delaktighet i det vi försöker att förändra och ge dessa hundar.

Vi anser att alla hundar förtjänar en chans