Contact: rolda@rolda.org | 410-353-5505 | whatsapp non-US support +44 (0)161 531 8801
Find us on

Hjälp ROLDA att rädda hundar som Chico

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

  • 1234126348 1234126348
  • 573-0502 573-0502
  • info@rolda.se info@rolda.se
  • Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige
Nedre Trädgårdsgatan 28
Karlskoga 69141
Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

Varför just ROLDA Sverige?

Vi stödjer ROLDA i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp ROLDA Sverige på sociala medier!
Gilla och dela vår sida!
Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#ROLDAsverige #ROLDAdogs #givehope

Dela

Under hela mitt liv har jag bett om kärlek och trygghet. Snälla överge  mig inte nu när jag inte mår bra!
Jag kanske bara är en hund för dig, men jag är också en själ, jag har känslor, jag ville alltid vara din bästa vän även om du inte brydde dig om mig, slog mig och lät mig svälta.

Hjälp ROLDA att rädda hundar som Chico

Under hela mitt liv har jag bett om kärlek och trygghet. Snälla överge  mig inte nu när jag inte mår bra!
Jag kanske bara är en hund för dig, men jag är också en själ, jag har känslor, jag ville alltid vara din bästa vän även om du inte brydde dig om mig, slog mig och lät mig svälta.

Jag gjorde det jag kunde göra: jag gav aldrig upp. Jag förlorade aldrig hoppet att en dag skulle jag sitta i en varm säng, få uppmärksamhet och mat, och mest av allt, det viktigaste, jag skulle känna en värmande hand på mitt huvud och känna dina beskyddande armar omkring mig. Vi hundar är: oskyldiga, ärliga och vi förlorar aldrig hoppet.

En dag så hände det ofattbara

Jag är en gatuhund, jag älskar frihet – det är min passion, jag praktiskt taget mitt allt. Jag överlevde genom att flytta från ett ställe till ett annat, jag sprang för att jaga, jag sprang för att fly. I min frihet njöt jag av stunderna då jag sprang i vinden, jagade för att fly ifrån något farligt eller för att ta något. Men den DAGEN kunde jag inte resa mig upp. Jag försökte och försökte… Men det gick inte… Jag önskar inte någon att känna denna fruktansvärda känsla någonsin.

Turligt nog kom ROLDA teamet och hittade mig och lovade att ge mig vård för att bli bättre. Men jag vet inte vad mina chanser är. Jag är inte ung. Det känner jag. Men jag är en kämpe, jag måste vara stark, jag lovar, jag kommer att försöka för jag vill leva, leka och springa. Jag vill känna vinden i mina öron när de fladdrar

Jag behöver er hjälp och att ni håller alla tummar. I Galati i Rumänien, tog ROLDA mig till den bästa kliniken för vård. Men långsiktigt så behöver jag den vård som inte finns ännu där jag bor. Hydroterapi.

Klicka på länken för att donera till min behandling och till dem utrustning som kan hjälpa andra hundar som har samma problem som mig. Maskinen kostar 6000 euro som är över 60.000 svenska kronor. Se information om utrustningen via denna länk.

ROLDAs team letar efter alternativ och hittade denna utrustning, som lyckligtvis finns på lager. Den är inte billig men huvudsaken är att den kommer att hjälpa mig och många andra i samma situation. Den kommer att kunna rädda många andra som råkat ut för bilolyckor, eller andra som har problem med ryggraden bla. Den kommer att ge dem en chans att bli bra, att kunna gå eller åtminstone ge dem lite livskvalité.

“För de som förlorat sin naturliga förmåga att gå kommer denna behandling att vara ovärderlig. Rumänska hundar är ofta med om bilolyckor. Detta är förmodligen en av de största orsakerna till att de blir skadade eller lemlästade. Att rädda djur är ett arbete som aldrig upphör, det pågår dygnet runt och kräver min hjälp och även din hjälp. Du måste vara en av de människor som inte vrider bort huvudet för att slippa se. Du vänder oss inte ryggen. Hjälp mig att säga till mina fyrbenta vänner: Du är inte ensam! Hjälp mig att bygga broar av hopp för otaliga hundar som kan ha chansen att gå igen, få ett liv med värdighet och få dem att känna att hunden verkligen är människans bästa vän. Hjälp oss att gå vid deras sida, ge dem kärlek och ett liv de kan njuta av till fullo. Snälla hjälp Chico medan han fortfarande njuter av livet. Låt oss inte se han krypa, inte en sekund till, när han kan gå och njuta tillsammans med sina verkliga vänner.”  Dana Costin – grundare av ROLDA Rumänien.

Hydroterapi är en form av rehabilitering som används med vatten för att hjälpa hundar med besvär. När vi köpt in denna utrustning kommer den inte att kosta oss mer än användning av el. Den är dyr – det är enkelt förklarat en vattenburen träningsanläggning där hunden går på ett rullband som man kan reglera farten på. Denna utrustning är idealisk för äldre hundar och i hägnet i Rumänien hos ROLDA finns många äldre hundar!

Nu undrar ni säkert varför vi samlar in pengar till detta då vi har en situation med NÖDROP om mat.. ni förstår säkert att med en hund som Chico så är det inte enbart mat som behövs. I själva verket är det en av våra drömmar om att få igång vår egna klinik i hägnet med rehabilitering. Det kan rädda tusentals hundar i samma situation som Chico. Eftersom utrustning som denna är otroligt dyr så hoppas vi kunna köpa en sak i taget och längta till vår alldeles egna klinik i hägnet är fullt utrustad och vi kan hjälpa massor utav hundar.

Related content

APRIL 2024 Ukraine Crisis update
May 15, 2024

APRIL 2024 Ukraine Crisis update

Fundraising with one eye smiling and one eye crying An honest, raw and emotional update from ROLDA Founder Dana Costin The war’s horror bled across borders, and as ROLDA stood witness to this unfathomable suffering, like many shocked others, we dashed to offer hope amidst the chaos. We share our soil with Ukraine – they ... Hjälp ROLDA att rädda hundar som Chico

Read more 6 minutes read
ROLDA Founder trip to Ukraine August 2023
September 11, 2023

ROLDA Founder trip to Ukraine August 2023

I got two NP’s during my trip to Ukraine. Can you guess which one I took back with me home? There are a few reasons why I decided to visit Ukraine: I got the feeling that our international supporters were getting bored with this subject, sometimes get skeptical, and many living in West Europe are ... Hjälp ROLDA att rädda hundar som Chico

Read more 10 minutes read
ROLDA President’s Message May 2023
June 21, 2023

ROLDA President’s Message May 2023

ROLDA Sverige was founded in 2014 by Lisa, and a group of volunteers dedicated to helping homeless animals live better. The main goals of this association are to help ROLDA Romania: fundraise to keep our shelters functional and rehome dogs from our shelters in Sweden.

Read more 5 minutes read
The history of ROLDA large shelter read details
June 15, 2023

The history of ROLDA large shelter read details

In 2004, ROLDA became aware of a horror scenario unfolding on our doorstep. A local steel mill, owned by one of Britain’s and the world’s richest men, Lakshmi Mittal, had become an involuntary home to countless stray dogs desperately seeking shelter and food.

Read more 6 minutes read
I survived these mighty mites!
May 5, 2023

I survived these mighty mites!

Alien survived a horrible infestation of fleas and ticks. Today, he is living at our ROLDA sanctuary happily waiting to be adopted. Alien was found by ROLDA rescuers in early spring, already completely covered with fleas and ticks.

Read more 3 minutes read