logo_se

Hur kan du hjälpa 2 hägn med 700 hundar i Rumänien?

Swish_Logo

1234126348

bankgirot logo

573-0502

paypal logo

info@rolda.se

Org.nr 802490-7050

Vårt svenska ideella team, med ledning av Lisa, är glada att höra från dig

ROLDA Sverige

Nedre Trädgårdsgatan 28

Karlskoga 69141

Email: info@rolda.se

Hjälp oss att växa på sociala medier!

facebook
instagram

Varför just Rolda Sverige?

Vi stödjer Rolda i Rumänien för att kastrera, omplacera, erbjuda veterinärvård, kost och logi för rumänska gatuhundar

Hjälp Rolda Sverige på sociala medier!

Gilla och dela vår sida!

Dela våra inlägg, glöm inte att använda

#roldasverige #roldadogs #givehope

Följ oss på Instagram

Beethoven och #roldahundarna

Beethoven är en äldre rolda hund som blivit adopterad av Jennicka i Sverige. Vi kan berätta att Beethoven nu lever sitt liv som en riktig rock stjärna där han får njuta av långa skogs promenader, tid att bara vila och oändligt med kärlek och gos. Ett underbart, föralltid semester liv. Innan Beethoven blev adopterad levde han ett hårt liv. Det krävs alltid hjälpande människor och deras agerande för att förändra en hemlös hunds liv. Vi hoppas att Beethoven får många härliga jular med sin nya familj.

Beethoven var utsedd till roldas ambassadör 2019 i Sverige.

Samtidigt som han är en solstråle i Jennickas liv är Beethoven idag på uppdrag att hjälpa sina håriga vänner som fortfarande är kvar i hägnet i Rumänien.

Till ROLDA’s jul kampanj 2019 har vi valt 7 äldre hundar för att samla in pengar för alla vinter kostnader till hägnet och mat till hungriga hemlösa hundar.

Oavsett vilken av dessa 7 hundar du väljer att sponsra så delas dessa donationer med alla andra hundarna. Äldre damen Lulu är en av roldas äldsta hundar men var vald pga en stor anledning. Vi trodde inte han skulle överleva ännu en vinter. En morgon kom inte Lulu fram till bur grinden för att hälsa på sina omhändertagare som han brukade att göra. Detta var pga att inte längre kunde stå upp och röra sina bakben. Vi tog honom snabbt till våran klinik där han fick speciell behandling för detta och numera är Lulu tillbaka på benen igen.

Äldre hundar som Lulu kan lida av plötsliga medicinska åkommor som kräver specialist behandlingar och blir stora veterinärs kostnader. Vi vet inte hur nästa jul kommer att se ut för vår stora gamling Lulu men denna jul kommer att bli en glädjande jul utan smärta i alla fall. Lulu blev precis sponsrad av Nicole från Schweiz.

Fler sponsorer kommer göra det möjligt för oss att hålla honom samt ca 300 andra äldre hundar trygga och säkra denna vinter. Beethoven tar sin roll som äldre ambassadör hund mycket seriöst och ber med hjälp av er and ge alla hans hund vänner ett bättre liv i Rumänien.

Uppdatering: Min vackra Senior Lulu dog. Han var en så speciell hund och som gjorde att man drogs extra mycket till honom. Kanske var det hans vackra markeringar i ansiktet . En dag kunde han inte röra sina bakben och vi tog skyndade honom snabbt till veterinären för att ge honom några extra månader . Vi trodde då när han blev bra att vi skulle få ha honom kvar för en lång tid men tyvärr bestämde sig våran stora hunds hjärta att det var dags att ta sitt sista slag . Han var lekfull , åt bra och like glad och lycklig fram till hans sista ögonblick på jorden . Han älskade att ligga i solen och brukade vandra fram och tillbaka tills han hittade en solig plats att ligga på där han kunde dofta vår luften och kisa upp mot solen . Det sorgligaste av allt är att han hade sitt egna hem äntligen efter alla dessa år som väntade på honom i Sverige . men för så många av våra hundar kommer detta försent . Det är ingens fel att så många hundar hoppas och väntar på att få sina egna hem och familjer , det är inte någons fel att dessa corona tider ställt till det i allas liv just nu .. men det är fortfarande lika sorgligt och smärtsamt.

RIP våran kära Lulu!

Vi anser att alla hundar förtjänar en chans