04 Apr

2% Romania

2% pentru o viata de caine!

Obiectivele ROLDA

  • O comunitate mai sanatoasa;
  • Un oras mai curat;
  • Un viitor mai sigur.

Pentru toate acestea, avem nevoie de ajutor.

 AJUTA SI TU CU 2%

Descarca formularul si directioneaza 2% catre Fundatia ROLDA! Click aici pentru formular!

Realizarile ROLDA in cifre

  • 2 adaposturi moderne, construite din fonduri private (donatii, sponsorizari)
  • Peste 15000 animale ajutate (hrana, medicamente, adapost, adoptii)
  • Peste 8000 caini si pisici sterilizate
  • Program de sterilizare si microcipare gratuite in com. Smardan, Galati

Legislatie Utila pentru Persoane Fizice

Legea nr. 32/1994, lege privind sponsorizarea, modificata si completata prin: Ordonanta Guvernului nr. 36/1998, Legea nr. 204/2001 si Legea nr. 394/2006

Art. 8. — (1) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza sponsorizari in domeniile prevazute la art. 4, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarilor, dar nu mai mult de:

  1. a) 10%din baza impozabila pentru sponsorizari

in domeniile: cultura, arta, invatamant,sanatate, asistenta si servicii sociale, religios, actiuni umanitare, protectia mediului;

  1. b) 8%din baza impozabila pentrusponsorizari in domeniile:

educatie, drepturile omului,stiinta—cercetare fundamentala siaplicata, filantropic, de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice, sport — cu exceptia fotbalului;

  1. c) 5%din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: social si comunitar,reprezentarea intereselor asociatiilor profesionale, fotbal.

(2) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza acte de mecenat in conditiile prezentei legi, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul acestora, dar nu mai mult de 10% din baza impozabila.

(3) Totalitatea reducerilor aplicate bazei impozabile pentru sponsorizarile efectuate potrivit alin. (1), cumulate cu cele aferente actelor de mecenat, nu poate depasi 10% din venitul sau din profitul impozabil, dupa caz.

 

Art. 9. — (1) Sumele primite din sponsorizare sau mecenat sunt scutite de plata impozitului pe venit.

(2) Aceeasi prevedere se aplica si bunurilor materiale primite prin sponsorizare sau mecenat,potrivit prezentei legi.

Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2012, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

Pentru persoane juridice/firme

Daca iubiti animalele si doriti sa sprijiniti activitatea noastra puteti sa faceri acest lucru directionand maxim 20% din IMPOZITUL pe profit catre Fundatia ROLDA in loc sa il dati statului. Directionarea se face printr-o sponsorizare care trebuie intocmita pana pe data de 31 decembrie. Valoarea respectivei sponsorizari se scade din impozitul pe profit care se plateste catre stat. Depinde de voi cui dati acesti bani, ONG-ului nostru sau statului.

Ne puteti contacta la roldaromania@gmail.com Va multumim!